Masalliqlar:
Tovuq filesi - 200 g (1 dona)
Aysberg yoki Romano salati - 200 g
Parmesan pishloq - 60 g
Oq non - 150 g
Sarimsoq - 2 chinnigullar
Zaytun moyi - 100 ml
Ta'mga ko'ra tuz
Salatni hushbo'ylantirish uchun:
Gorchitsa - 1 choy qoshiq
Limon - 0.5 dona
Tovuq tuxumi - 1 dona.
Tuxum sarig'i - 1 dona.
Tovuq filetosini tuzlang, qora murch qo'shing va qizdirilgan zaytun moyiga qovuring. Fileni aylantiring va boshqa tomondan qovuring.
Keyin tovuqni issiq o'choqqa qo'ying va pishguncha 8-10 daqiqa davomida pishiring.Sovutilgan tovuq fileni qalinligi 0,6-0,8 sm bo'lgan plastinkalarga kesib oling. Oq nonni kvadratlarga kesib oling va oldindan qizdirilgan pechda quriting.
Zaytun moyiga maydalangan sarimsoq qo'shing va pishiring.Quritilgan oq nonni qizarguncha yog'da qovuring. Sovutib oling.
Tuxum, tuhum sarig'i, gorchitsa, 10 g limon sharbati va tuzni bir piyola ichiga aralashtirib, Sezar sosini tayyorlang. Sousda bir xil mustahkamlikka erishing. Salat barglarini qo'llaringiz bilan chuqur idishga yirtib tashlang. Sousni barglar ustiga to'kib tashlang va salat barglarini aralashtirib, ularni to'liq yopib qo'ying. Salat barglarini tarelkaga to'king va ustiga Parmezan pishlog'ini qirg'ichdan o'tkazing. Ustiga kesilgan file bo'laklarini qo'ying va oq nondan tayyorlangan krekerlarni qo'ying va Sezar sousi bilan ustiga quyib chiqing.
Sezar salati tayyor. Yoqimli ishtaha.