Achichuq salati

0
9
Pazandalik, taom 0 1
Achichuq salati retsepti va tayorlanishi.

1 Javob

0
0
4 porsiya uchun masalliqlar :

1.Pomidor - 0.5 kg.

2.Piyoz - 100 gr.

3.Tuz - 3 gr.

4.ko'kat - 30 gr.

5.Maydalangan qora qalampir - tamga qarab.

Tayyorlash jarayoni :

1. Katta pishgan pomidorlarni yuving, sochiq bilan quriting, po'chog'ini olib tashlagandan so'ng, katta bo'laklarga bo'ling. Uni maydalamang - mayda halqalarda yoki boshqa turdagi kesishda sharbat oqadi, salatning umumiy ko'rinishi va ta'mi bir xil bo'lmaydi.

2.Piyoz qizil, shirin bo'lishi kerak. Oddiy piyoz lazzatlarning kerakli kombinatsiyasini ta'minlamaydi - ular juda achchiq. Bundan tashqari, qizil pomidor va piyoz chiziqlarning binafsha rang soyasi bayramona stolga munosib ko'rinishga qo'shiladi. Agar qizil piyoz bo'lmasa, oddiy piyoz oldindan tuzlangan bo'lishi kerak.

3.Qizil piyozni tozalang, yuving va ingichka yarim halqalarga kesib oling. Tug'ralgan pomidorlarni salat idishiga soling, piyoz qo'shing va aralashtiring, pomidor sharbatini ortiqcha chiqarmaslik uchun ehtiyot bo'ling. Tuz va maydalangan qalampir qo'shing.

4.Ko'p miqdordagi ko'kat yoki uning bir nechta turini oqayotgan suv bilan yuvib oling, yaxshilab silkiting va qog'oz sochiq bilan quriting. Ko'katlar kesishdan oldin quruq bo'lishi kerak. Aks holda, u bir -biriga yopishadi va salat ustiga bir tekis taqsimlanmaydi va tayyor idish kerak bo'lmagan ortiqcha suvni oladi.

O'xshash savollar

0
1 ta javob 13
0
1 ta javob 11
0
2 ta javob 13
0
1 ta javob 341
Yuklanmoqda...
...