Guruch uni - 450 g Suv (iliq) - 270 ml Quruq xamirturush - 5 g Tuz - 1 choy qoshiq Shakar - 1 choy qoshiq Tovuq tuxumi - 1 dona. O'simlik yog'i - 2 osh qoshiq Kekik (Timyan yangi) - ta'mga ko'ra Shirin qalampir (maydalangan) - ta'mga ko'ra
Kekikni tayyorlang: barglarini poyasidan uzing va pichoq bilan ozgina maydalang. Sizga novdalarning o'zi kerak bo'lmaydi.
Barcha masalliqlar aralashtirilib hamir tayorlanadi.
Agar qo'llaringizni o'simlik moyi bilan yog'lasangiz, guruch unining xamirini shakllantirish osonroq bo'ladi.Xamirni shakllarga joylashtiramiz, ularni hajmning 2/3 qismi bilan to'ldiramiz. Xamirni yopamiz va 20-30 daqiqa davomida iliq joyda qoldiramiz
Pechni 200-205 darajagacha qizdirish uchun yoqamiz.
Guruchli nonni qizdirilgan pechda pishguncha pishiring.
Tayyor non och oltin rangga aylanadi, mayda yoriqlar paydo bo'ladi va uning hajmi biroz oshadi.